Допомога жертвам коронавіруса в Пакистані
  • Срд, 03/06/2020 - 16:34

Понад 5 тисяч пакистанських християнських сімей, яких найбільше дискримінують у цій країні, отримають продовольчу допомогу та засоби захисту від коронавірусу від Папського Товариства “Допомога Церкві в Потребі”. Цей проект підтримує особливо сиріт, вдів та безробітних у найбільших містах і осередках Пакистану.

У цій азіатській країні дотепер було зафіксовано 65 тисяч випадків коронавірусу, а християни належать до категорії тих, кого найбільше торкнулася пандемія, тому що примусовий карантин кардинально зменшив можливість пошуку засобів для життя, змушуючи багатьох жити у тісних, переповнених місцях. Як зазначається у заяві товариства, багато людей “працюють помічниками по господарству, на кухні або здійснюють прибирання, тобто у секторах, які найбільше торкають наслідки коронавірусу”. Велику частину працівників було звільнено без попередження, оскільки сім'ї, в яких ці люди працювали, боялися зараження. 

Антикризова програма охоплює також використання радіо та ЗМІ для поширення інформації про те, як захиститися від зараження. У церквах роздаватимуть захисні маски. Священників, сестер-монахинь, катехитів, працівників єпархій та волонтерів забезпечать засобами індивідуального захисту.

Товариство також надасть фінансову допомогу 70 священникам Архиєпархії в Лахорі, 4 із основної семінарії Матері Відкупителя у Карачі та 4 із семінарії св. Франциска Ксаверія в Лахорі у вигляді пожертв на відправляння Божественних літургій.