Допоможіть нам стати добрими пастирями. На молитві «Царице Неба» з Папою Франциском 12 травня 2014
  • Пон, 12/05/2014 - 23:17

Молитися за те, щоб і в наш час молодь могла почути голос покликання, якому часто загрожує небезпека бути приглушеним іншими голосами, закликав вірних Папа Франциск перед проказуванням молитви «Царице Неба» в неділю, 11 травня 2014 р., промовляючи з вікна робочого кабінету в Апостольському палаці. Коментуючи уривок з Євангелії від святого Івана, в якому Ісус називає Себе «Добрим Пастирем», Наступник святого Петра зауважив, що завдяки цим словам ми можемо зрозуміти, «якого характеру стосунки панували між Ісусом та Його учнями». Він також наголосив, що в наші дні, як і в часах Христа, багато-хто пропонує себе, як «пастиря», але «лише Воскреслий є справжнім пастирем, Який дає життя у повноті».

«Цієї неділі молимося за Пастирів Церкви, за всіх єпископів, включаючи Римського, за всіх священиків, за всіх!» – вів далі Святіший Отець, побажавши: «Нехай Господь допоможе нам, пастирям, завжди залишатися вірними Учителеві та бути мудрими й просвітленими провідниками для ввіреного нам Божого люду. І ви, будь-ласка, – звернувся він до слухачів, – допомагайте нам, допомагайте нам бути добрими пастирями».

У цьому контексті Папа процитував одного із святих ранньої Церкви, який, повчаючи вірних, як слід допомагати пастирям, вказав на приклад телятка, яке, б’ючи носом у вим’я корови, випрошує молока: подібно, слід стукати до дверей і до сердець пастирів, «щоб вони давали вам, – писав цей святий, – молоко доктрини, благодаті й проводу». «Тому прошу вас, – додав Святіший Отець, – будь-ласка, надокучайте пастирям, турбуйте їх, всіх нас пастирів, щоб ми могли давати вам молоко благодаті, доктрини та проводу. Надокучайте!».

Далі Наступник святого Петра пригадав, що цього дня припадав також Всесвітній день молитви за покликання, в посланні з нагоди якого він вказував на те, що кожне покликання вимагає вийти із себе самого, щоб зосередити своє життя на Христі та Його Євангелію. «Ось чому, – додав Папа, – покликання іти за Ісусом є, одночасно, і захоплюючим, і зобов’язуючим. А щоб його здійснити, необхідно завжди входити у глибоку дружбу з Господом, щоб змогти жити Ним і для Нього. Молімося, – закликав Святіший Отець, – щоб також і в наших часах багато юнаків і дівчат почули Господній голос, якому завжди загрожує небезпека бути приглушеним багатьма іншими голосами».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va