Дослідники університету Падуї датують Туринську Плащаницю I століттям
  • Птн, 29/03/2013 - 13:45

Результати нових досліджень підтвердили припущення, що Туринську Плащаницю можна датувати роками Ісуса Христа. Вчені університету Падуї стверджують, що тканина, на якій закарбувалися обличчя і контури тіла розп'ятої людини, сягає I ст.

Результати досліджень опубліковані в книзі «Таємниця Плащаниці», авторами якої є професор механіко-термічних досліджень Джуліо Фантом і журналіст Саверіо Гаета. Книгу представили в Італії 27 березня.

Досі в датуваннях тканини, що зберігається в Туринському соборі, існувала невизначеність. Отримані за допомогою методу радіовуглецевого аналізу 1988 р. висновки, які стверджували, що Плащаниця була створена в період Середньовіччя, визнано помилковими.

Останні досліди базувалися на методі ІЧ-спектроскопії, який базується на записах інфрачервоних спектрів поглинання речовини. Результати аналізів порівняли з іншими зразками, які датуються різними періодами з найдавніших часів до сучасності. Вчені дають 95%-у гарантію висновків, отриманих під час досліджень.

Варто також нагадати, що 30 березня у Велику Суботу, 3-й раз за останню тисячу років Туринську Плащаницю представлять на виставці в Турині. Впродовж періоду 1,5 години близько 300 хворих та інвалідів, а також 30 молодих людей зможуть вклонитися перед  нею у каплиці туринського собору.
За матеріалами http://www.sedmitza.ru/