Дослідження: 5000 біологів вважають, що життя починається від зачаття
  • Срд, 13/11/2019 - 16:44

У дискусії про ненароджене життя американці хочуть слухати передусім вчених. І біологи погоджуються, що життя людини починається із зачаття.

У науковій роботі “Консенсус біологів з питання “Коли починається життя?” Стів Джейкобс із Чиказького університету поставив питання про витоки людського життя групі з 5 502 вчених з 1 058 наукових установ, які займаються біологічними науками.

Біологам, які брали участь у дослідженні, поставили чотири питання. У першому та другому Джейкобс запитав колег, чи погоджуються вони із заплідненням як початком нового організму. У третьому питанні вчений з Чикаго запитав респондентів, чи згодні вони із твердженням, що запліднення – це початок людського життя. По-четверте, Стівен Джейкобс попросив біологів вказати момент, як вони думають, коли починається життя людини.

Відповідаючи на закриті запитання, 95% (5 212) біологів погодилися з думками, що вказували на запліднення як момент початку життя людини. Що стосується відкритого питання, респонденти вказали на різні моменти вагітності як початок людського життя. Однак переважна більшість із них (68%) вказала на момент запліднення.

Стів Джейкобс також запитав про політичні погляди вчених респондентів. Переважну більшість складали ліберали (89%) та демократи (92%). Таким чином, у дослідженні в переважній більшості – представники політичних поглядів, які підтримують аборти. Незважаючи на це, респонденти представили науковий підхід, вказавши на запліднення як на початок людського життя.

Як наголошує автор дослідження, 81% американців у дискусії про аборти прибігають до наукових аргументів і роблять аборти, керуючись “науковими” висновками.

Наукова стаття Стівена Джейкобса доступна в базі даних Social Science Research Network.