Дослідження підтвердили традиційне вірування про вік Гробу Господнього
  • Чтв, 30/11/2017 - 10:37

Дослідження науковців над храмом Гробу Господнього показало, що розміщені в ньому матеріали датуються четвертим століттям, що підтверджує традиційне вірування про це місце.

Традиція розповідає, що цей храм був збудований на місці гробу Ісуса через 300 років після Його смерті. І хоча досі невідомо чи в гробі дійсно лежало тіло Ісуса після розп’яття, «National Geographic» повідомляє, що дослідження вапнякової плити показує, що вона була споруджена близько 345 р., під час правління Імператора Костянтина.

Св. Олена, його матір, віднайшла гріб близько 327 року. Коли її син узаконив християнство, римляни спорудили храм над гробом.

Тепер Антонія Моропулу, головний науковий координатор реставраційних робіт храму, розповідає, що дослідження підтверджує історичне вірування, що римляни побудували храм над гробом.

«Це дуже важливе відкриття, оскільки воно підтверджує, як говорилось впродовж історії, те, що саме Костянтин Великий заклав плиту гробу Христа мармуровою плитою в Кувуклії», - зазначила вона.

Результати цих досліджень є дуже важливими, оскільки до цього часу, найраніші архітектурні знахідки в цьому храмі датувались часами Хрестових походів.

В жовтні 2016 року гріб був вперше відкритий в рамках початку реставраційних робіт. Всередині науковці знайшли мармурову плиту із вирізьбленим хрестом.

Результати дослідження будуть опубліковані в «Журналі археологічних наук: Звіти», інформує Catholic Herald.