Досягнути з Євангельською благовістю найвіддаленіші екзистенціальні околиці
  • Срд, 30/10/2013 - 15:57

Папа Франциск «із задоволенням підтверджує прагнення Католицької Церкви продовжувати давню співпрацю з Всесвітньою Радою Церков», заохочуючи «усіх, хто іде за Христом, посилювати молитву та співпрацю на служінні Євангелію», – про це йдеться у вітальному листі, який зачитав кардинал Курт Кох, Президент Папської Ради сприяння єдності християн, що брав участь у відкритті Десятої Загальної Асамблеї Всесвітньої Ради Церков, що триває у корейському місті Пусан.

Святіший Отець підкреслює, що «глобалізований світ вимагає від християн давати свідчення цінності гідності людської особи, джерелом якої є Бог». А для цього слід захищати «цілісне виховання молоді» та всебічно сприяти людській особі, що дає змогу як окремим індивідам, так і спільнотам зростати у свободі. Папа закликає також «підтримати родини – фундаментальні клітини суспільства», а також дбати про те, щоб «не чинилися перешкоди здійснюванню релігійної свободи».

«У вірності Євангелію, – звертає увагу Святіший Отець, – ми покликані досягнути всіх, хто перебуває на екзистенційних периферіях суспільства, а також поспішати з особливою солідарністю до найуразливіших братів і сестер», серед яких «убогі, люди з особливими потребами, ненароджені діти та хворі, мігранти та біженці, похилі віком і безробітна молодь».

Папа Франциск запевнив свою молитву за те, щоб «Генеральна Асамблея спричинилася до нового імпульсу та відкриття нових горизонтів для тих, хто працює над священною справою єдності християн».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va