Довічне ув’язнення за підозрою у sms з богохульством
  • Срд, 17/07/2013 - 23:06

За написання повідомлення sms, яке начебто містило богохульство, у пакистанському штаті Пенджаб 28-річний Саяд Масіх Гілл дістав довічне ув’язнення і штраф у розмірі 200 тисяч рупій (приблизно 2 тисячі доларів). Це перший такий вирок за повідомлення, але не перший випадок використання в країні контроверсійного закону про богохульство проти релігійних меншин. Як ствердив християнський юрист, який відслідковує процес, «вердикт був несподіванкою, оскільки бракує доказів» проти звинуваченого.

Перебіг подій намагався відслідкувати пакистанський журнал релігійних меншин Minorities Concern of Pakistan. Богохульне повідомлення від невідомого номера отримав мусульманин, власник магазину тканин міста Гойра в штаті Пенджаб, який повідомив поліцію про злочин. За це відповідні служби заарештували члена Церкви Адвентистів Сьомого Дня. У його телефоні не знайшли повідомлення, нема також жодних свідків, які б його бачили. Сам Саяд Масіх Гілл заперечує провину, незважаючи на примус функціонерів.

Мустаг Гілл, юрист організації LEAD (Legal Evangelical Association Development)стверджує, що повідомлення надіслав чоловік жінки, яка була закохана в адвентиста, але батьки змусили її вийти заміж за іншого, і він із заздрості хотів покарати обох.

Адвокат звинуваченого подав вирок на оскарження, а спільнота адвентистів зорганізувала молитву  в намір енні молодого християнина і його родини, а також всіх невинних жертв спекуляцій законом про богохульство.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va