Довідка: дипломатична діяльність Святого Престолу
  • Срд, 10/01/2018 - 09:52

На даний момент 185 держав світу - включаючи Суверенний військовий орден Мальти та Європейський Союз - підтримують дипломатичні відносини з Святим Престолом: ці цифри були озвучені в прес-релізі Ватиканської Прес служби.

4 травня 2017 року були встановлені дипломатичні відносини з Республікою Союзу М'янма. З 1 січня 2017 року по 7 січня 2018 року 31 новий посол при Ватикані представив Святішому Отцю свої вірчі грамоти. В тому числі 17 жителів - з Еквадору, Гани, Бразилії, Єгипту, Іраку, Італії, Лівану, Литви, Нігерії, Мексики, Черногорії, Португалії, Сербії, Іспанії, ПАР, Сполучених Штатів Америки та Уругваю, а також 14 нерезидентів - з Мавританії, М'янми, Казахстану, Непалу, Нігерії, Судану, Тринідаду і Тобаго, Ємену, Нової Зеландії, Свазіленду, Азербайджану, Чаду, Лихтенштейну та Індії.

За повідомленням Прес служби Ватикану, серед нових послів, акредитованих при Святішому Престолі, - 25 жінок: 12 резидентів з Австралії, Беніну, Боснії та Герцеговини, Грузії, Німеччини, Ірландії, Панами, Перу, Сполученого Королівства Великобританії та Ірландії, Сан-Марино, України та Сполучених Штатів Америки, а також 13 нерезидентів - з Бурунди, Данії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Гамбії, Гренади, Республіки Гвінеї, Республіки Гвінея-Бісау, Казахстану, Латвії, Мавританії, Зімбабве, Катару та Швеції.

В Римі розташовані 89 посольських резиденцій, а також три представництва міжнародних організацій, акредитованих при Святому Престолі: Ліги арабських держав, Міжнародної організації з міграції та Управління Верховного комісара ООН з питань біженців. За межами італійської столиці розташовані 78 посольських резиденцій.