ДР Конго: криваві напади поліції і армії на християн
  • Срд, 24/01/2018 - 08:05

Шість осіб вбито, понад 70 поранено, 115 заарештовано (серед них 10 священиків і 2 монахині) – такі підсумки останнього мирного маршу, організованого християнами в Демократичній Республіці Конго.

Відповідно до заяви місцевої Апостольської Нунціатури, поліція і армія атакували також храми. Для прикладу, в Мбуї-Маї, в центральній частині Конго, вони напали на людей, котрі молились на Літургії в місцевій катедрі.

22 січня в єпархії Бутембо-Бені викрадено священика, відповідального за єпархіальну ферму, а також п’ятьох її працівників, інформує wiara.pl.

«Християни покликаються на політичне порозуміння, підписане в день св. Сильвестра, 31 грудня 2016 року. Тоді представники різних політичних угрупувань, завдяки посередництву Конференції єпископату, змогли підписати угоду, що мала покласти край суспільному неспокою. Однак тепер, якби християни не реагували, їх мовчанку могли б вважати співучастю в закулісних іграх, які є недопустимими. Це – не боротьба з урядом. Угоди, що була укладена між усіма зацікавленими сторонами, не дотримуються. Ми намагаємось захищати гідність людини, а також вимагаємо дотримання угоди. У цьому контексті навіть некатолики оцінюють відвагу і налаштованість християн, котрі в ім’я віри обороняють права людини», - розповів місцевий священик Фаустин Турко.