Драгобрат зібрав у таборах близько 200 молодих християн
  • Чтв, 31/07/2014 - 01:36

Уже 9 років поспіль у Закарпатській області на Драгобраті відбуваються підліткові та молодіжні християнські табори, організовані священиками та сестрами чернечої Родини Воплоченого Слова. Тема табору: «Служба Божа райські двері нам відчиняє». Цього року ми прагнули закріпити у молоді любов до Святої Літургії, до Служби Божої, як центру християнського і парафіяльного життя, бо ми свідомі того, що не примушення, але свідоме заохочення до участі, розуміння та цінування недільних, святкових, а то й щоденних богослужінь, допоможе кожному християнинові бути «живою цеглиною» будівлі, якою є кожна парафія. 

Драгобрат – одне з наймальовничіших місць Українських Карпат. Розміщений серед хвойних лісів на висоті 1400 м, поблизу підніжжя гори Стіг (1704м). Поруч розташовані гори Жандарми (1800м) і Близниця (1881м.)

Від 4 по 21 липня у двох заїздах різних вікових категорій по-християнськи відпочивало близько 200 молодих українців (підлітків понад 120 чоловік і молоді понад 60 чоловік). Всі учасники були поділені на 4 команди відповідно до теми табору: Дароносці, Благовісники, Причасники, Хвалителі.

Учасники двох таборів мали похід на гору Близниця, а новинкою молодіжного табору став нічній похід на гору Жандарм, біля хреста якої, при сході сонця була відправлена Божественна літургія. Хрест там був встановлений минулого року в часі табору для чоловіків з нагоди року ВІРИ та 1025-ліття Хрещення Руси-України.

 

На молодіжному таборі, окрім тем про Святу Літургію ще роздумували над посланням Папи Франциска до молоді «Блаженні вбогі духом…». Традиційно дякуємо о. Софрону Зелінському за організацію, а всім, хто допомагали за клопітке служіння у справі виховання та формації молодого покоління.  

 

Прес-служба Згромадження