Друга частина Кодексу канонів УГКЦ і правильник єпископа-помічника: Синодові представили канонічні напрацювання
  • Птн, 15/07/2022 - 19:23

У четвер, 14 липня, на Синоді Єпископів УГКЦ, що проходить у Перемишлі від 7 до 15 липня, владика Євген Попович, голова Канонічного відділу УГКЦ, представив архиєреям напрацювання у канонічній царині, зокрема другу частину титулів Кодексу канонів УГКЦ.

Владика Євген представив напрацювання робочої групи, яка працює над Кодексом канонів Української Греко-Католицької Церкви.

В коментарі Департаменту інформації УГКЦ архиєрей пояснив, що Церкві свого права, яка працює над тим, щоб мати Патріархат, важливо мати свій Кодекс канонів, який буде доповненням до загального Кодексу канонів Східних Церков, що Апостольська Столиця подала для всіх греко-католиків.

«Минулого року на Синоді Єпископів, який через пандемію проходив онлайн, ми представили першу частину цього Кодексу. А вже цього року ми представили єпископам для розгляду чергові напрацювання – другу частину, яка розкриває теми ієрархічної структури Церкви. Зокрема, це титули про єпископів, єпархії, екзархати. Важливим є титул про духовенство, сотрудників та капеланів. Більшість титулів була прийнята владиками у першому читанні», – розповів владика Євген Попович.

Голова Канонічного відділу УГКЦ поділився, що роботу над збіркою законів Церкви планують завершити роботу протягом найближчих двох років. Загалом Кодекс канонів УГКЦ складатиметься з 26-ти титулів.

У канонічному блоці на Синоді було також представлено правильник єпископа-помічника. Його представив о. Андрій Танасійчук.