Другий день "Taizè " в Римі - зустріч з Папою
  • Суб, 29/12/2012 - 16:39

"Паломництво надії по землі "сьогодні проходить через базиліку і площу св. Петра. Тут о 18.00 Бенедикт XVI  зустрінеться з десятками тисяч юнаків і дівчат з цілого світу - католиками, православними і протестантами. Європейська зустріч "Taizè" розширилася - велике представництво також з Лівану, США, Кореї, Австралії, Аргентини, Чилі, Індії, Індонезії, Південної Африки.

Найбільша делегація з самої Італії - 13 тисяч. Але і польські юнаки і дівчата мало відстають - їх прибуло 12 тисяч. Українські християни прибули у складі 3500 молодих віруючих, а білоруська делегація майже така ж, як і французька, німецька та хорватська - по 2000 чоловік. Всі вони, розташовані по сім'ях, з ранку зустрічаються у відповідних парафіях, а після обіду учасники зустрічі з "Taizè"  моляться в головних базиліках міста і катакомбах перших християн - мучеників за віру.

Після прибуття в п'ятницю, делегації зібралися на молитву в базиліці св. Івана на Латерані. Пріор "Taizè" брат Алоїз звернувся до учасників першої медитації зі словами: "Що ми переживаємо в ці дні? У Римі відкриваємо сліди тяглості віри від апостолів до людей наших днів ". Крім того, "незважаючи на походження з різних народів і християнських конфесій, ми тут поглиблюємо нашу солідарність в історичний момент, коли матеріальні труднощі змушують нас не до страху, але до визнавання власної ідентичності", - сказав брат Алоїз. Він назвав зустріч дорогою до самих себе, внутрішнім паломництвом, яке дає кожному можливість відкрити джерела довіри до Бога.

Відповідальний за душпастирство молоді Римської Архиєпархії о. Мавриціо Міріллі розповів ЗМІ, що був особливо вражений зосередженістю і між піснями непорушною тишею медитації у величезній базиліці св. Івана на Латерані, "матері всіх римських церков".  Він зазначив, що був вражений потужністю їх свідченя віри "з високо піднятою головою".

"Бачити їх, згуртованих навколо хреста Господнього, возз'єднаних для того, щоб засвідчити свою віру, але також проявити себе переконаними захисниками миру, братерства і солідарності - дає силу всім римським католикам", - зазначив о. Міріллі.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va