Другий рік поспіль Трамп не підсвічуватиме Білий Дім кольорами веселки на підтримку ЛГБТ
  • Втр, 05/06/2018 - 11:27

На відміну від президента Обами, котрий в червні підсвічував Білий Дім кольорами веселки на підтримку «Місяця гордості» ЛГБТ, президент США Дональд Трамп вже другий рік поспіль відмовляється від такого кроку.

Світ ЛГБТ уже висловив своє незадоволення «мовчанкою президента», а «The Human Rights Campaign» - фірма, що лобіює ЛГБТ – написала твіт, в якому стверджує, що такий крок президента вказує на те, що теперішня адміністрація хоче «стерти» присутність геїв.

Як інформує LifeSiteNews, на противагу президенту Обамі - котрий намагався ухилятись від визнання того, що подружжя є союзом одного чоловіка і однієї жінки, і прямував до повного прийняття одностатевих «шлюбів» - президент Трамп тихо йде в іншому напрямку.

Під час передвиборчої кампанії він показував прихильне ставлення до ЛГБТ-«спільноти», кажучи, що зробить усе для того, щоб «захистити наших ЛГБТ громадян від насильства, утисків ненависті та іноземної ідеології». Після 500 днів на посаді президента його слова і наміри стають чіткішими. Трамп бореться за права, які розділяють усі громадяни, водночас відмовляючись поширювати порядок денний активістів ЛГБТ та їх прогресивних союзників.

Варто зазначити, що нещодавно представник Департаменту освіти Адміністрації Трампа зазначив в інтерв’ю, що його департамент більше не розглядатиме скарг, поданих трансгендерними студентами, котрі заявляють, що їх дискримінують, коли вказують користуватись туалетами, відповідно до їх біологічної статі.

Не дивно, що багато урядових організацій, які розташовані у Вашингтоні і де працюють одвічні бюрократи, таки планують підтримати визнання червня як «Місяця гордості» ЛГБТ. Однак, на відміну від часів адміністрації Обами, секретарі кабінетів, які очолюють ці агенції, не будуть приєднуватись до святкувань і заходів ЛГБТ.