Дублін: під час Всесвітньої зустрічі сімей буде мова про роль жінок
  • Срд, 15/08/2018 - 12:47

Під час Всесвітньої зустрічі сімей, яка проходитиме в Ірландії та в якій візьме участь Папа Франциск, 25 серпня 2018 року буде проведений окремий симпозіум, присвячений ролі жінок-лідерів на тему: «Голоси впливу: жінки-лідери, що формують глобальні зміни».

У заході візьмуть участь визначні жінки-лідери з різних континентів світу, серед яких відома бізнес-леді й телеведуча Нора Кейсі, керівник глобальної програми засобів масової інформації з США Сьюзен Енн Девіс, генерал-майор Крісті Лунд, глава місії та керівник штабу Організації Організації Об'єднаних Націй із спостереження за виконанням умов перемир'я ірландка Ідаад МакСвіні, віце-президент громадської політики та комунікацій, сирійська журналістка Разан Ібрагім, сестра Джейн Вакагіу із Згромадження Малих Сестер святого Франциска, виконавчий директор численних добродійних програм в Кенії та інші.

Роль жінок у сприянні інтегральному розвиткові людини

Запрошуючи взяти участь у цьому симпозіумі, архиєпископ Дубліна Діармуд Мартін підкреслив, що метою цієї події є наголосити на ролі жінок в родині й, одночасно, суттєвій ролі, яку вони відіграють в економічній діяльності, боротьбі з бідністю, зокрема з торгівлею людьми. Переважно вони трудяться у сферах охорони здоров’я та освіти серед убогих, очолюють неурядові організації та відіграють важливу роль в політичному житті своїх країн.

Жінки надають медичну допомогу та освіту бідним, керують неурядовими організаціями і відіграють важливу роль у політичному житті своїх країн, зазначив ієрарх.

Темою бесід та інтерв’ю буде лідерство жінок в масштабі світового розвитку та зменшення бідності, миротворча діяльність, питання освіти жінок, насильство проти жінок, потреби біженців, безпритульних та людей з особливими потребами.