Духовенство увійде до уряду Коста-Ріки
  • Чтв, 08/05/2014 - 01:06

Президент Коста-Ріки Луїс Гуілермо Соліс завершив формування нового уряду. 8 травня присягу склали 21 міністр і 24 віцеміністри та кілька глав важливих відомств.

«Це дуже технічний кабінет, з професійно приготованими особами. Не є партійним урядом, але таким, який розбирається в речах і є висококомпетентний» - прокоментував новий президент.

Безсумнівною цікавинкою є факт, що главою Інституту в справах Риболовства і Землеробства INCOPESCA  став католицький священик. «Отець Густаво Менесес отримав запрошення увійти в склад кабінету з огляду на його надзвичайну душпастирську працю, яку він проводив через індивідуальних рибалок, але також тому, що ця праця з його особливою вразливістю позволить відбудувати розірвані мости між власне цим сектором і промисловим риболовством» - підкреслив президент. Глава держави також додав, що католицький священик є не лише винятковою особистістю, але і професійно приготований до прийняття таких обов’язків.

Варто додати, що о.Менесес не єдиний представник духовенства серед урядовців Коста-Ріки. Міністром в канцелярії президента буде лютеранський єпископ Мелвін Їменез.

За матеріалами: http://info.wiara.pl/