Духовна мандрівка сімей ветеранів та добровольців АТО з Нового Роздолу
  • Срд, 11/07/2018 - 11:32

7 липня 2018 року, у свято Різдва св. Івана Хрестителя, спільнота сімей ветеранів та добровольців АТО з Нового Роздолу на чолі з о. Іваном Рибком, здійснили духовну мандрівку до святинь с. Розгірче на Стрийщині. Метою поїздки була молитва за мир в Україні, адже ця проблема дуже близько торкається кожної з цих сімей, які добре знають, як це чекати чоловіка з війни, якими довгоочікуваними у та тривожними є дзвінки зі Східної України і якими близькими та болючими є втрати побратимів. Учасники подорожі молилися також і за любов та взаєморозуміння в сім’ях, бо навчились берегти родинні цінності. Спільна молитва в цих наміреннях об’єднала усіх протягом цієї духовної подорожі.

 

Спершу паломники відвідали парафіяльний храм Святого Миколая с. Розгірче, який датується 1910 роком. Адміністратор храму о. Михайло Романчук розповів історію церкви, її стародавнього розпису цінні старовинні ікони, а зокрема про чудотворний образ св. Онуфрія, (кінець XVII – поч. XVIII ст.), який раніше знаходився у каплиці (колишній жіночий монастир). Далі, усі відвідали дерев’яну каплицю, де є репродукція образу св. Онуфрія і тут знаходиться засувна ікона Вознесіння (1806 року), яка виконувала функцію захисту чудотворної ікони св. Онуфрія.

Ну, а, далі, неймовірна природа та автентичність скельно-печерного монастиря просто зачарувала учасників подорожі своєю неповторною красою та унікальністю. Тут усі мали можливість почути повчальну розповідь о. Івана про важливу роль і місію жінки у сім’ї. В такому духовному місці всі знову молилися за Божу ласку для своїх родин та мир для всієї України. Ця мандрівка залишила в наших серцях надію, любов, гарний настрій і теплі почуття.