Духовна підтримка бійців АТО
  • Втр, 01/07/2014 - 20:24

Днями до розташування підрозділів, які приймають участь у проведенні антитерористичної операції, прибув капелан української греко-католицької церкви отець Іван Гопко.

Отець Іван добровільно за покликом серця прийняв рішення про приїзд в зону бойових дій коли ще тільки починалося збройне протистояння на Сході країни. Тепер, коли виникла нагальна необхідність у забезпеченні духовних потреб військовослужбовців, отець приїхав для того, щоб підтримати моральний дух військовослужбовців Національної гвардії, які щоденно стикаються з небезпекою.

«Коли мова йде про стан душі, жодна служба не може замінити ту роботу, що проводить священик, який сприймається як людина від Бога, - переконаний отець Іван. - Для особового складу не має значення приналежність до конфесії, бо вся ця різниця перекривається прагненням людини отримати слово Боже: молитви сповіді, покаяння, причастя.»

В своїй діяльності священик прагне охопити всі сфери «солдатського життя». Днями перед відправкою на виконання завдання екіпажів БТР-4Е, отець освятив бойові машини, благословив особовий склад на ратну службу, прочитав молитву на захист життя українських військових.

.

Не залишилися без батьківської уваги і бійці, які несуть службу на блокпостах. Отець Іван, відправив богослужіння на бойовому посту, вручив кожному бажаючому молитовники, надав духовну підтримку та дав обіцянку молитися за тих, хто цього бажає та потребує.

«Молитися за своє військо є велика честь для мене» - відверто говорить священик. Завдяки старанності отця Івана найближчим часом у таборі має відкритися каплиця, де кожен бажаючий незалежно від категорії та конфесійної приналежності зможе поставити свічку за здоров’я своїх близьких та побратимів, помолитися та просто звернутися до Бога.

Група зв’язків з громадськістю та ЗМІ Східного ОТО