Духовна зустріч та молитва за Україну
  • Чтв, 23/01/2014 - 11:42

22 січня в рамках Суспільних днів УГКЦ на парафії Св. Миколая на Аскольдовій могилі (м. Київ), відбулася духовна зустріч та молитва за Україну. Тема зустрічі: «Бог приготував їм місто…», присвячена роздумам над четвертим розділом енцикліки Папи Франциска  Lumen Fidei («Світло віри»).

На початку зустрічі о.др. Михайло Мельник прочитав послання Блаженнішого Святослава з нагоди дня Соборності та свободи України. Згодом було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці та Молитва за український народ Слуги Божого Андрея Шептицького.  Після Молебня о.міт. Ігор Онишкевич,  адміністратор храму, представив четвертій розділ Енцикліки в якому описується зв'язок між вірою і загальним благом, яка веде до формування місця, де людина може жити разом з іншими. «Віра, яка народжується з любові до Бога, зміцнює зв'язки між людьми і служить справедливості, законності та миру. Без любові до Бога, єдність серед людей була б заснована лише на корисності, інтересі або страху. Віра ж є найкращою основою людських відносин, їх кінцевої долею в Бозі, і ставить ці відносини на служіння загальному благу», наголосив отець Ігор.

Закінчив отець зустріч слова енцикліки Папи Бенедикта XVI «Любов у правді»: «Розвиток потребує християн із руками, піднятими до Бога у поставі молитви, християн, що керуються усвідомленням того, що любов, сповнена правди, caritas in veritate, з якої походить справжній розвиток, не є нашим витвором, а залишається нам переданою в дар. Тому у важкі та складні хвилини, окрім визнання того, що відбувається, ми повинні перш за все повернутися до Його любові».

Згодом звернувся, отець, до людей словами блаженного Папи Івана Павла ІІ сказані ним у Маріїнському палаці 2001 року, «нехай цінності Євангелія, які становлять частину нашої національної ідентичності, допоможуть нам будувати сучасне й толерантне,  відкрите й солідарне суспільство, у якому кожна люди на зможе зробити свій специфічний вклад у загальне добро».

Зустріч продовжилася також цікавими запитаннями та думками про Євромайдан і християнську державу.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир