Духовні лідери закликали львів'ян до єдності і рішучості
  • Втр, 18/03/2014 - 14:21

Владики християнських конфесій звернулись до львів’ян у зв’язку з ситуацією, що виникла в країні.

Зокрема, у зверненні йдеться про те, що українці мусять бути згуртованими та єдиними, оскільки саме єдність робить народ незламним і гартує дух.

«Сьогодні ми перегортаємо одну з найгероїчніших сторінок історії України. Робимо важливий моральний і цивілізаційний вибір, руйнуємо стереотипи. Пролилася кров – загинули люди, кращі сини своєї Батьківщини.  Народ зі сповненим болю серцем готовий продовжувати боротьбу за правду, але знову запитує самого себе: як жити далі, кому вірити, якого очікувати майбутнього?», - зазначають духовні лідери.

Вони наголошують, що складні обставини існують заради того, щоб ми під їх впливом змінювалися і ставали сильнішими.

«Шановні львів’яни, мужні українці, закликаємо вас, керуючись любов’ю до рідної землі, знаннями та історичним досвідом, завжди пам’ятати  про потребу довіритися Богові, віддати своє життя його Любові та провидінню. Просимо вас бути рішучими та незламними у своєму прагненні миру. Мир, наче сонце, зігріває душу людини у жорстокі суспільні заметілі, громадянські морози та державні зливи», - йдеться у зверненні.

Духовні отці зазначили, що Україна повинна назавжди утвердитися на карті світу. Львів’ян закликають бути «жертовними у прагненні добра, не допускати корисливості у праці, не піддаватися лицемірству і боротися проти корупції та інших ракових пухлин суспільства».

«Ми віримо, що український народ здатний це зробити. Ми стали однією родиною, яка спільно оплакує невинно загиблих, ніколи їх не забуде і зробить усе, аби ця жертва не була марною. Якщо ще кілька місяців тому всі, здавалося б, жили своїми турботами, то тепер ми навчилися співчувати один одному, хвилюватися за свого брата більше, аніж за себе самого, а це робить людину справжнім велетом духу. Будьмо мужніми і вільними від тягаря заздрості та підступності. Бо тільки наша єдність є запорукою суспільного миру і добробуту», - наголошується у зверненні духовних лідерів.

Звернення підписали: Високопреосвященний Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ; Високопреосвященний Димитрій (Рудюк), Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП; Високопреосвященний Макарій (Малетич), Митрополит Львівський, керуючий Рівненсько-Волинською та Таврійськими єпархіями УАПЦ; Високопреосвященний Архиєпископ Мечислав (Мокшицький), Митрополит Львівський РКЦ; Преосвященний Філарет (Кучеров), Єпископ Львівський і Галицький УПЦ МП; Василь Боєчко, Єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської.

Джерело: ZAXID.NET