Духовний відпочинок працівників Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ
  • Втр, 14/05/2013 - 09:16

10 травня 2013 р. владика-помічник Львівської Архієпархії Венедикт (Алексійчук) разом із працівниками Курії Львівської Архієпархії завітали до Підгірців (Львівська обл., Бродівський р-н.), щоб ближче ознайомитись із визначною святинею Отців Василіян та духовно відпочити.

 

О дев’ятій годині, у храмі Благовіщення Пречистої Діви Марії, розпочалась Архієрейська Свята Літургія. У своїй промові владика звернувся до працівників Курії.

 

— Я певний того, що Господь покликав кожного з вас до тої праці за яку тепер відповідаєте, і цілком свідомий, що ніхто з вас не є випадково. Бог бачить усіх у цій ділянці праці.

 

Він також закликав гідно, з ревністю, взяти участь у святкуваннях з нагоди 1025-ліття хрещення Київської Русі.

 

Після обіду, який відбувся у монашій трапезні, настоятель монастиря отець Віктор Батіг, ЧСВВ, провів екскурсію.

 

Доля чернечої обителі, її заснування і початки діяльності пов’язані із стародавнім містом Пліснеськ, яке згадується у «Слові о полку Ігоревім» та у відомих давньоруських літописах: Київському і Галицько-Волинському. Першу монастирську церкву Преображення Господнього і Пліснеський монастир (тепер Підгорецький) було збудовано 1180 р. коштом княжни Єлени, доньки князя Всеволода.

 

У храмі знаходиться Підгорецька ікона Матері Божої з Дитятком Ісусом, яка належить до найдавніших плачучих ікон України.

 

На завершення, владика Венедикт від імені усіх працівників Курії Львівської Архієпархії подякував Отцям Василіянам та уділив Архієрейське благословення.

 

Усі вирушили на екскурсію до Підгорецького та Олеського замків.

 

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ