«Духовний зріст вимагає постійної і невтомної праці», - владика Венедикт
  • Пон, 30/09/2013 - 12:25

27-28 вересня у храмі Блаженного Климентія Шептицького (м. Львів, вул. Кривоноса, 1) молитвою та Архиєрейським благословенням розпочався третій навчальний рік у Школі духовності та євангелізації Львівської архиєпархії.

«Важливо плекати свою духовність у будь-якому стані: священик ти, чи чернець, а чи мирянин», ─ зазначив владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, під час урочистостей з нагоди початку навчання. Зазначимо, що саме він є ініціатором відкриття такої школи.
 
«Добре, що ви користаєте з того скарбу, який дає вам Церква. Адже духовний зріст є надзичайно важливим у житті людини і вимагає постійної і невтомної праці», ─ сказав єпископ.

У часі зустрічі владика Венедикт також вручив сертефікати про успішне завершення вивчення курсу Святого Письма. Архиєрей заохотив і надалі поглиблювати свої знання і духовність у школі.

Початок навчання розпочали із вивчення духовності української ікони. Про це, зокрема, говорив ієромонах Севастіян Дмитрух, директор музею сакрального мистецтва УГКЦ ім. Антона Петрушевича. Також про деякі літургійні аспекти розповів о. Василь Рудейко.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua