Духовенство та вірні Львівської архиєпархії здійснили прощу до Прилбич
  • Чтв, 01/11/2012 - 00:00

У четвер, 1 листопада 2012 року з нагоди 68-ої річниці з дня смерті Митрополита Андрея Шептицького, духовенство та вірні Львівської Архиєпархії здійснили прощу до Прилбич (Яворівський район), родинного села Митрополита Андрея Шептицького.

Об 11.30 біля родинної каплиці-усипальниці Шептицьких було відслужено панахиду, яку очолив Преосвящений Владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський. Опісля процесія колоною вирушила до місцевої церкви Собору Пресвятої Богородиці на Архиєрейську Божественну Літургію.

Разом з Владикою Венедиктом за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького молилися: парох храму с. Прилбичі о. Андрій Стадницький, протопресвітер Яворівського деканату о. Степан Кобасяр, священики Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, духовенство Архиєпархії у присутності представників місцевої та районної рад і прочан, які прибули на Батьківщину Митрополита, щоб вшанувати його пам’ять.

Звертаючись до паломників, Владика Венедикт наголосив: «Нехай постать Митрополита Андрея Шептицького. Його самовіддана праця Богові, Церкві, народу, буде для кожного з нас заохотою  жити, працювати, а найбільше молитись. І тоді Господь, який творив чудеса через святих своїх, вислухає і наші прохання. Так як Він дав нам Митрополита Андрея, може дати нашому народу ще безліч таких світочів, але мусимо мати віру і відвагу в нашому житті». Такими словами завершив свою проповідь владика Венедикт під час Архиєрейської Божественної Літургії.
Після богослужіння владика Венедикт від імені Митрополита і Архиєпископа Львівського вручив нагрудний хрест з прикрасами протопресвітеру Краковецького деканату о. Володимиру Шидловському - пароху храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Яворова за ревне та віддане служіння для добра Львівської архиєпархії та Христової Церкви загалом.

Протоїрей Володимир в свою чергу подякував за довіру з боку Церковної ієрархії та висловив вдячність за цю відзнаку.

Парох храму Собору Пресвятої Богородиці с. Прилбичі о. Андрій Стадницький на завершення подякував усім паломникам за спільну молитву, священикам та семінаристам за чудовий спів, а в особливіший спосіб владиці Венедикту за його архипастирське благословення і закликав молитися за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького.

Прес-служба Львівської архиєпархії