Духовний вечір в смт. Богородчанах
  • Птн, 14/06/2013 - 20:25

Жінки Мироносиці … Хто вони? Грішниці, які стали святими? Матері, дружини, дочки, сестри,  які залишили сім'ї, щоб іти за Ісусом? Жінки, які шукали краси, мудрості, рятунку, розуміння і справжньої духовної наснаги і, врешті,  знайшли це все біля стіп Месії Ісуса.

Хто вони? Про них ми дізнаємося зі сторінок Святого Письма, і достеменно можемо сказати одне: їхня велич полягала в єдиному – віданній вірності Христові, яка породила відвагу і мужність у слідуванні за Ним, навіть у найбільш прикрих і складних обставинах життя.

Цій важливій і актуальній тематиці був присвячений духовний вечір, який проходив 9 червня в монастирі Сестер Мироносиць, що в Богородчанах. Цей захід підготовили сестри спільно з молодіжною спільнотою бл. Григорія Хомишина .  Під час якого учасники і слухачі  могли поринути в роздуми над постатями біблійних мироносиць, а також застановитися над значенням,  і роллю жіноцтва в сучасному світі. Атмосферу духовної ніжності і краси підсилював мелодійний спів молодіжного хору ім. отця Івана Галавая, у виконані якого прозвучав десяток пісень на релігійну, а, зокрема,  воскресну тематику.

Гостем духовного вечора був о. Микола Гаврилюк Місійного Товариства Святого Апостола Андрія, який у своїй проповіді звернув увагу людей на становище жінки в Старому Заповіті, на постать Богородиці і на особистому  відношенні Ісуса до жінок, на прикладі зцілення скорченої жінки.   

Роздуми, які насправді випливали з глибин  юних сердець не залишили байдужими нікого, кожний повернувся додому з духовним зерном в своєму серці, який у відповідний момент проросте і дасть плід. А так як найбільш значна частина присутніх присутніх належала до жіноцтва, то всі отримали завдання наслідувати жінок мироносиць, нести світові вістку про Воскреслого Христа.

Учасниця духовного вечора.
Смт. Богородчани