Душпастир Львівської архиєпархії УГКЦ нагороджений «Золотим Гербом міста Львова»
  • Суб, 24/08/2013 - 16:47

23 серпня під час урочистих зборів з нагоди Дня прапора та Дня Незалежності України у Львівській міській раді міський голова Андрій Садовий вручив три почесні відзнаки - «Золоті Герби міста Львова».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, за активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток журналістики та з нагоди 22-ї річниці Незалежності України, нагородили доцента кафедри журналістики Гуманітарного факультету Українського католицького університету Ігоря Балинського, за вагомий особистий внесок у відродження духовності, активну місіонерську і пастирську діяльність та з нагоди 22-ї річниці Незалежності України – адміністратора Храму Всіх Святих Українського народу УГКЦ - отця Володимира Ольшанецького.

«Це дуже приємна несподіванка. Відтак, це певний стимул, щоб ще більше працювати над своїм станом, над своїм покликанням і над своїм завданням. Оскільки я є адміністратором храму у Львові, то безумовно, поряд з душпастирською діяльністю, маю інші великі обов’язки: дбати про добробут і благоустрій  громади, яка територіально належить до міста Львова. Оскільки ми будуємо новий храм, він повинен мати належний вигляд, бути візиткою Львова. Хоча це один з нових храмів, але я сподіваюся, він йтиме поряд зі старовинними. В нас також буде багато відвідувачів, тому що його архітектура досить незвичайна: новітня, але у храмі аж чотирнадцять куполів», – розповів отець Володимир Ольшанецький.

Також з нагоди свята та за активну громадську позицію, вагомий внесок у захист прав та законних інтересів українських громадян за кордоном, справу єднання української діаспори та з нагоди 22-ї річниці Незалежності України, «Золотим Гербом міста Львова» нагородили президента Світового Конгресу українців Євгена Чолія.
 

Довідка.

Балинський Ігор Олексійович – кандидат наук із соціальних комунікацій; керівник магістерської програми з журналістики; доцент кафедри журналістики Гуманітарного факультету Українського Католицького Університету. Народився в селі Брониця Дрогобицького району Львівської області. 1996 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. У 1995-1996 роках – редактор програми «Вибрані часом» Львівського державного радіомовлення; у 2004-2006 роках – головний редактор Інформаційного агентства «Західна інформаційна корпорація», у 2007-2009 роках – шеф-редактор Інтернет-видання ZAXID.NET. З 1996 року займається науково-педагогічною роботою.

Чолій Євген Ярославович – у 2008 р. був обраний президентом Світового Конґресу Українців на п’ятирічний термін. Світовий Конґрес Українців є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. Світовий Конґрес Українців об’єднує в своєму складі українські організації із 32 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 15 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. Світовий Конґрес Українців був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.

У 2006 р. був обраний президентом Української народної каси Дежарден у Монтреалі та членом ради директорів Української кооперативної ради Канади. Від 2009 р. є членом ради представників від східного Монтреалю Федерації кас Дежарден Квебеку, найбільшої кооперативної фінансової інституції в Канаді.

Входить до ради директорів Конґресу українців Канади від 1994 р. та Фундації інституту імені митрополита Андрея Шептицького від 2005 р.

Отримав ряд нагород, у тому числі й Золоту ювілейну медаль королеви Єлизавети ІІ, орден України «За заслуги» ІІІ ступеня та Шевченківську медаль Конґресу українців Канади.

Отець Володимир Ольшанецький – адміністратор храму Всіх Святих українського народу. Займається активною місіонерською та пасторською роботою, дуже багато працює з дітьми. Відкрив при церкві Недільну катехитичну школу.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua