Душпастирський візит Апостольського візитатора до громади УГКЦ в м. Ґаруча
  • Срд, 23/07/2014 - 01:44

Місто Ґаруча на побережжі Середземного моря, що на віддалі 100 км на схід від міста Алмерії. Місцева українська спільнота об’єднана тут в церковній громаді УГКЦ раз у місяць збирається на спільну Божественну Літургію  у храмі Кармельської Богородиці (Ermita Virgen del Carmen). У неділю, 20 липня, в 11-ій годині у рамках душпастирського візиту Божественну Літургію очолив тут Владика Діонісій у співслужінні капелана громади о. Мирослава Медвіда.

На основі Євангельського читання, в якому в 6-ту неділю по Зісланні Святого Духа лунає заклик Ісуса Христа: «Встань, візьми твоє ліжко та іди…», Владика Діонісій поділився духовними роздумами про християнський підхід до життєвих проблем та терпінь: «Кожен з нас переживає різні життєві проблеми. На рівні особистому, суспільному і державному, особливо тепер, з тим, що переживаємо через війну сході України. Тут проливають кров наші хлопці, захищаючи соборність України. Ми серед різних переживань не можемо падати у зневіру чи в відчай, а вставати і далі продовжувати життєву ходьбу. І завжди знайдемо вихід. Читання з листа Апостола Павла до римлян запрошує нас благословити, а не проклинати. Коли благословимо, ми приносимо добро для інших, а коли проклинаємо, то поповнюємо вже існуюче зло. І навпаки, коли хто нас проклинає, бажаймо йому добра і молімось за нього, і жодний проклін або чари до нашого серця не приступлять». 

Після Літургії Архієрей звершив Панахиду за трагічно загиблих жертв авіакатастрофи в Донецьку і за полеглих хлопців в зонах АТО.

На завершення відбулася зустріч із вірними, спільне фото, роздача антидору та образків ново-канонізованих Святих Папи Івана ХХІІ та Папи Івана Павла ІІ.