Душпастирський візит Апостольського Візитатора в громаді УГКЦ міста Флоренції
  • Пон, 15/08/2016 - 11:49

У неділю, 14 серпня 2016 р., Апостольський візитатор владика Діонісій Ляхович на запрошення о.Володимира Волошина звершив душпастирський візит в громаді УГКЦ центрально-італійського міста Флоренції. 

Перед богослужінням Владика Діонісій приймав усіх бажаючих до Таїнства Покаяння, а в год. 12:30 очолив Божественну Літургію.

Під час проповіді в контексті недільного Апостола  та Євангелія про розмноження хлібів Апостольський візитатор поділився, зокрема, такими духовними роздумами: «Питання хліба - це питання життя і смерті людини. Тому то прохання про хліб знаходиться у молитві Господній: «Хліб наш насущний дай нам сьогодні!». Але погоня за хлібом може перетворитися на спокусу людині, яка хоче збагачуватися за всяку ціну. Диявол спокусник приступив навіть до Ісуса і сказав йому:  «Коли ти Син Божий, звели, щоб це каміння стало хлібом». Ісус не перетворює камінь у хліб для себе, але розмножує хліби для інших, як це ми чуємо в сьогоднішній Євангелії! Ламання хліба з іншими – це центр християнського життя. Отже, кожний з нас може робити бодай малі чуда, коли свій хліб ділить з потребуючими, коли вміє послужити, і піти на зустріч потребуючим. І таке щоденне «ламання свого хліба з іншими» є найкраща підготовка до участі у Пресвятій Євхаристії. Адже Євхаристія є тайна єдності, спокуса ж диявола є ділити між собою християн. Про це говорить сьогодні Апостол Павло, бо вже у первісній християнській громаді Коринтян знаходить місце розколи і суперечки: «Я – Аполосів, а я – Кифин, а я – Христів». І ці сварки продовжуються в історії християнства, і в наших громадах. Саме грецьке слово «дія – болон», означає, «той, що розділяє».  Розділення, це завжди дія диявола.

Після Літургії в парафіяльній залі Архієрей зустрівся з вірними.