Душпастирський візит Владики Діонісія в громадах УГКЦ центрально-італійських міст Сполето та Терні
  • Чтв, 05/11/2015 - 10:13

У неділю, 1-го листопада 2015 р., Апостольський візитатор владика Діонісій звершив душпастирський візит в громадах УГКЦ центрально-італійських міст Сполето та Терні, що в регіоні Умбрія.

У м. Сполето Апостольський Візитатор у присутності Архиєпископа Ренато Бокарді представив новопризначеного капелана громади о. Василя Гушуватого, із кліру Івано-Франківської Архиєпархії. Напередодні представлення відбулося і в м.Перуджа, де о. Василь також душпастирюватиме для української громади.

Архиєпископ Бокарді у привітальному слові підкреслив свою близькість до української спільноти, яка діє на території очолюваної ним Архиєпархії, однак залишається приналежною до власної Церкви свого права. Згадав монсеньйор Ренато також і про його відвідини України в 2001 році в складі делегації, яка супроводжувала Папу Івана Павла ІІ з його офіційним візитом в Україну. Слід пригадати також про те що, понад п’ять років тому Архиєпископ Ренато Бокарді надав у виключне користування громаді УГКЦ м. Сполето храм святого Йосифа, який розташований в центрі міста.

Новопризначений капелан о. Василь, висловивши подяку своїм попередникам, пообіцяв дбати про довірених йому вірних та попросив їх про молитву. Вірні з теплими словами подякували о. Іванові Стефураку за його труд - тимчасове служіння цій громаді та привітали  з квітами і побажаннями нового священика. Опісля Божественної Літургії, яку очолив Владика Діонісій у співслужінні з обома згаданими душпастирями, відбулося частування біля церкви, котре приготували щирі парафіяни.

Другою  подією  цього дня - були  відвідини Кир Діонісієм сусідньої української громади в м. Терні, котру обслуговує о. Іван Стефурак. Перед початком Літургії з привітальним словом до вірних звернувся Генеральний вікарій місцевої дієцезії Терні – Нарні – Амелія монсеньйор Сальваторе Фернінанді.

В обох громадах Владика Діонісій під час проповіді наголосив на важливість для УГКЦ дати першого листопада, коли молитовно спогадуємо день відходу у вічність праведного митрополита Андрея Шептицького. Крім того Архієрей поділився духовними роздумами над недільним Євангелієм про багача і Лазаря.

Чудовий спів хористів обох громад збагатив святкові Архиєрейські Літургії. Опісля вірні  мали змогу поспілкуватися зі своїм Архипастирем.

При цій нагоді також с.Євсевія Мудранинець, відповідальна за справи катехизації в Італії, мала змогу відвідати катехитичну школу в м. Терні. Хоча ця група дітей ще маленька, біля 9-ти дітей дошкільного віку, але вже роблять впевнені кроки під  вмілим керівництвом катехитів Василя та Ірини Романюк. А це означає, що громада з надією дивиться в майбутнє.