Душпастирство повинно вестись у місійному дусі. Папа Франциск до Єпископської Конференції Аргентини
  • Чтв, 18/04/2013 - 22:15

У квітні численні Єпископські Конференції Католицької Церкви проводять пленарні асамблеї. Серед них також і Конференція Римо-католицьких єпископів України, пленарні засідання якої відбуваються від 16 до 18 червня в Бердичеві на Житомирщині, в санктуарії Матері Божої Бердичівської.

До 20 квітня 2013 року триває пленарна сесія єпископів Аргентини, перша після того, як Архиєпископ Буенос-Айреса, кардинал Хорхе Маріо Берґольйо, був обраний Папою Франциском.

У засіданнях, в яких беруть участь близько сотні аргентинських єпископів, розглядають важливі церковні та суспільні питання країни, як також приготування до ІV Місійного конгресу, який розпочнеться у серпні цього року.

До учасників пленарної асамблеї Єпископської Конференції Аргентини написав Папа Франциск, заохочуючи їх ставитись до душпастирської діяльності з місійним духом, зростати в щирості та істині.

Кардинал Берґольйо повинен був брати участь у цьому засіданні, і тепер вибачився перед співбратами в єпископстві за відсутність, бо йому «стали на перешкоді прийняті недавно обов’язки».

Церква мусить виходити назовні, вказав Папа Франциск, наголошуючи, що типовими недомаганнями Церкви є замикання у власному світі, зосередження на собі, брак дбання чи спілкування з іншими дійсностями, духовне зісвітчення, яке не дозволяє зазнати утішаючої радості євангелізації.

Святіший Отець звернувся з особливим привітанням до своїх земляків, прохаючи молитви в його наміренні, щоб змогти покірно прислухатись до того, що прагне Господь, а не до того, що прагне він сам.

До Єпископської Конференції Аргентини належить також владика Даниїл Козлінський, Апостольський Адміністратор української греко-католицької Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va