Два нові фільми про Івана Павла ІІ презентували у Кракові
  • Срд, 12/02/2014 - 19:17

Інститут міжкультурного діалогу в Кракові презентував два нових фільми скеровані до дітей та молоді про Йоана Павла ІІ. Їхня ціль – наблизити молодим людям постать та діяльність Папи перед його канонізацією 27 квітня.

Інститут міжкультурного діалогу ім. Йоана Павла ІІ – це громадський заклад культури. Його головна ціль донесення до людей спадку, який залишив після себе Йоан Павло ІІ, а також діалог між релігіями та культурами.

«Багато людей пам’ятає Йоана Павла ІІ як особу старшого віку, а для дітей, які зараз ще навчаються в школі – це історична постать. Тому ми дійшли висновку, що варто створити фільми, які пригадають нам Папу та його навчання. Для нас важливим в цих фільмах показати молодих людей і, я думаю, що кожен знайде в них щось для себе», - сказала Агата Шута, директор Інститут міжкультурного діалогу.

Режисером обох фільмів, тривалістю близько 25 хвилин, є Кшиштоф Глондис.

Фільм «Добра, свята людина – Йоан Павло ІІ» (ориг. «Dobry, święty człowiek - Jan Paweł II») призначений для дітей початкової школи, а також для вчителів та вихователів, яким фільм має допомогти в переказі біографії  та основної інформації про навчання Святішого Отця. Герої цього фільму діти, які показують своїм ровесникам місця, пов’язані з Йоаном Павлом ІІ в Кракові, Вадовіцах, Закопаному та Татрах. Закінчується фільм короткою розмовою з краківським митрополитом Станіславом Дзівішем.

«Даний фільм ми хочемо передати до шкіл в Мало польське воєводство, сподіваючись, що стане він допомогою вихователям та катехетам в приготуванні до канонізації», - говорить Шута.

Героями наступного фільму «Я розраховую на вас!» (ориг. «Liczę na Was!») – стипендіати Фундації «Справа нового тисячоліття», які розмовляють про навчання Йоана Павла ІІ з Яськом Мелою, о. Янем Гурою, проф. Терезою Маленькою, які зв’язана з «середовищем» Кароля Войтили, а також з Кшиштофом Требунем-Туткою. Ця розмова для них є нагодою переконатись, яким важливим був вплив Йоана Павла ІІ на інших людей, особливо на молодь.

Дані фільми були реалізовані з ініціативи та фінансування Інститут міжкультурного діалогу. Переглянути їх можна на офіційній сторінці Інституту - www.idmjp2.pl

Джерело: www.catholic-media.org