Двері Божого милосердя відчинили в Херсоні
  • Пон, 28/12/2015 - 14:20

Владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський , відповідно до Булли «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя») Святішого Отця Папи Франциска своїм декретом від 26 грудня 2015 року визначив та поручив преподобному о. Макарію Леніву, ЧСВВ відкрити Двері Божого милосердя у храмі Святого Володимира Великого в Херсоні при монастирі Чину святого Василія Великого Одеського екзархату УГКЦ.

За дорученям Екзарха Одеського, у неділю, 27 грудня, у храмі Святого Володимира Великого при монастирі ЧСВВ м. Херсона був звершений Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя та відчинені Двері Божого милосердя. Богослужіння очолив протосинкел Одеського екзархату та настоятель храму парафії Святого Володимира Великого о. Макарій Ленів, ЧСВВ, у співслужінні декана Херсонського о. прот. Ігоря Макара, пароха храму Різдва Христового с. Чорнобаївка о. Богдана Демидася, а також о. Йоакима Ошуста, ЧСВВ, і о. Доротея Стиранця, ЧСВВ.

"Уперше  в історії Святіший Отець дозволив, щоб також у кожній помісній Церкві, згідно з рішенням єпархіального єпископа, у визначеному храмі своєї єпархії чи екзархату були відчинені також Ювілейні двері, які будуть вважатися такою ж самою Брамою милосердя, як і Ювілейні двері римських базилік. У відповідь на заклик Святішого Отця Франциска, Папи Римського, в Українській Греко-Католицькій Церкві, за рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, започатковано Надзвичайний ювілейний рік Божого милосердя. Кожний, хто сьогодні прийняв святі таїнства Покаяння та Євхаристії, отримує відпуст повний", - сказав на завершення Богослужіння о. Макарій. Відтак було звершено Святу Божественну Літургію та роздано всім присутнім ювілейні іконки.

 За повідомленням прес-служби Херсонського деканату