Дві парафії Львівської архиєпархії подарували позашляховик для 1-ї медичної роти на передову
  • Суб, 18/04/2015 - 03:52

У суботу 11 квітня після посвячення пасок у селі Скнилів на парафії храму Преображення Господа нашого Ісуса Христа відбулося благословення й окроплення cвяченою водою позашляховика (Opel Frontera, 1993 р. в.) для потреб АТО.

Половину коштів на це авто зібрали парафіяни храму с. Скнилова (20 тис. грн), решту коштів своїми пожертвами долучила сихівська парафія Різдва Пресвятої Богородиці, парох якої – о. Орест Фредина – передав необхідні кошти для переправлення авто з-за кордону та переобладнання його для перевезення поранених з передової.

Після освячення вся парафіяльна громада передала автомобіль скнилівському парафіянинові п. Миколі Рябушко, добровольцю 1-ї медичної роти Нацгвардії України.

У березні цього року п. Микола на кілька днів приїжджав додому –  супроводжував побратимів львів’ян-добровольців зі своєї роти, які підірвалися на міні під с.Логвинове (між с.Луганське і м.Дебальцево), вивозячи поранених та загиблих воїнів з передової. Вони були змушені користуватися прострілюваною сепаратистськими снайперами дорогою на Артемівськ, де надавалась належна медична допомога пораненим. Швидкість руху автомобіля повинна бути як мінімум 100–120 км/год., аби снайпер не зміг поцілити, а тому з 15 автомобілів, якими вивозили поранених по розбитій і замінованій дорозі, вціліло лише 2 авто, які потребували капремонту. Після спілкування із добровольцем, настоятель храму о. Василь Білаш закликав парафіяльну громаду допомогти придбати автомобіль, яким можна буде рятувати життя наших воїнів.

Автомобіль для передової має свої вимоги: висока прохідність (позашляховик 4х4, оскільки часто доводиться їздити просто полем) та дизельний двигун, що може працювати на неочищеній солярці (на якій працює важка техніка; а також це усуває небезпеку вибуху від попадання кулі – бензин у цьому плані є вибухонебезпечний). Такий позашляховик у доброму стані знайшли друзі з Бельгії. Звідти його успішно й доправили у Львів і довели до найкращого робочого стану, за що велика вдячність волонтерові Михайлові Карчевському, який перевіз і власноруч відремонтував авто.

Освяченими пасками, яйцями, м’ясними стравами та іншими продуктами парафіяни заповнили авто і передали для воїнів, щоб ті разом розділили радість світлого празника Христового Воскресіння. «Просимо Господа, щоб на цьому автомобілі не доводилося знову вивозити поранених та вбитих наших земляків, але щоб на ньому і надалі розвозили продукти та привозили добрі новини», – такими словами завершив посвяту настоятель скнилівського храму Преображення Господнього о.Василь Білаш, подякувавши усім, хто долучився до реалізації цієї святої справи – рятувати життя.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!