Двоє солдатів контрактної служби ЗСУ прийняли Святу Тайну Хрещення
  • Пон, 15/02/2016 - 18:02

У неділю, 14 лютого 2016 року, військові капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ уділили Святі Тайни Хрещення та Миропомазання двом військовослужбовцям контрактної служби ЗСУ в одному з військових поселень Яворівського полігону. Очолив обряд Хрещення та Миропомазання о. Тарас Михальчук, військовий капелан 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ. Також були присутні офіцери та побратими захисників, які разом з ними проходять навчання на полігоні.

Двоє військовослужбовців - контрактники. обидва Віктори. Один родом з Вінничини, інший з Одещини. 

Чоловіки прийняли ім’я, яке їм було дане при народженні.

У своєму слові до новопросвічених, о. Тарас привітав солдатів з таким важливим святом у їхньому житті, подякував за їхній вибір, за те, що прийняли Христа в своє життя, побажав захисникам бути зразковими християнами, вірними воїнами Христа, які завжди охороняють правду та дарують свою любов, турботу та молитву.

Після звершення Таїнств капелани подарували військовим хрестики та молитовники, а також разом із захисниками Батьківщини молились Святу Літургію, в часі якої новоохрещенні Віктори прийняли Пресвяту Євхаристію.

По завершені спільної Недільної молитви, військові капелани відвідали контрактників одного з наметових поселень полігону, де провадили духовні бесіди, відповідали на питання, які цікавили солдат, подарували присутнім хрестики, вервиці та іконки, а також кожен охочий мав змогу приступити до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії.

Зауважимо, що душпастирі Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ щотижня відвідують містечка Навчального центру, аби підтримати військовослужбовців-строковиків, контрактників та мобілізованих. Отці спілкуються з військовими, сповідають, щонеділі служать Літургії.