Двоє василіанських ієромонахів увійшли до Національної спілки письменників України
  • Чтв, 31/05/2018 - 09:47

Правління Національної спілки письменників України (НСПУ) схвалило кандидатури отців Климентія Стасіва, ЧСВВ, і Мелетія Батога, ЧСВВ, для вступу в організацію.

До спілки, крім двох уже згаданих ієромонахів, належить також о. Василь Мендрунь, ЧСВВ, автор багатьох поетичних збірок та регент парафіяльного хору в Крехові.

Отець Мелетій Батіг, ЧСВВ, є родом із с. Глинці Яворівського району Львівської області. До Василіанського чину вступив у 1988 році. З 1995 року і дотепер провадить духовно-просвітницьку діяльність у місті Бар на Вінниччині. Є почесним громадянином цього міста. У Барі отець Мелетій відновив Василіанський монастир із церквою. У його творчому доробку - п’ятитомник «Місія в оповіданнях», двотомник «Горнило Божої любові», а також книги «Ювілейне паломництво» та «Апостольство хворих».

Отець Климентій Стасів - прозаїк, перекладач та есеїст. Народився у с. Церківна Долинського району на Прикарпатті. У Василіанському чині о. Климентій був два роки ректором Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Й. В. Рутського в Золочеві, відтак генеральним директором видавництва «Місіонер» у Львові. Зараз служить у Червоноградському монастирі Святого Юрія. Отець Климентій є автором трьох художньо-документальних книжок: «Вартовий Господнього світильника», «Місія високого слова. Василіянське книговидання: минуле, сучасне, майбутнє» та «Чернеча офіра Христові й Вітчизні». Як перекладач, має у своєму доробку сім книжок. Оригінальні та перекладні книги о. Климентія відзначені різними нагородами та дипломами.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua