Дяківсько-катехитична школа Львівської архиєпархії відновлює свою роботу
  • Пон, 10/03/2014 - 15:01

З 1-го вересня цього року на базі салезіянського професійно-технічного центру ім. Св. Івана Боско розпочне свою діяльність дяківсько-катехитична школа Львівської архиєпархії. Таку пропозицію з боку Салезіянського Згромадження підтримав і благословив своїм листом від 5 березня 2014 р. Б. Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Школа прийматиме на навчання осіб, які закінчили 11 класів, а також після 9 класу, за умови паралельного навчання у вечірній школі. Термін – 2 роки, з понеділка по п'ятницю, денна форма навчання.

Актуальність цієї школи в Львівській архиєпархії є досить значною, бо в даний час на її території немає конкретного навчального закладу, який би постійно здійснював навчання в дяківському напрямку. Потреба в дяках, а також в їхній професійній підготовці з кожним роком тільки збільшується, тож цей навчальний заклад ставить собі за мету задовольнити ці потреби і збагатити Львівську архиєпархію якісним церковним співом.

Мета дяківсько-катехитичної школи – виховання молодого покоління в християнському дусі, щоб випускники цього навчального закладу передусім стали «добрими християнами і чесними громадянами» (св. Іван Боско). Учням нададуть відповідну музичну освіту, щоб випускник знав основи музичних знань, особливо літургійного співу.

Також учні отримають катехитичну освіту, щоб допомагати парохам у проведенні катихизації й інших виховних заходів з дітьми та молоддю.
Молодіжний навчальний центр св. Івана Боско спроможний надати учням професійну підготовку, а також і диплом державного зразка: «Секретар комп'ютерного набору». Таким чином випускники зможуть отримати паралельно освіту державного зразка, і, крім основних функцій дяка-співця, допомагатимуть в парафіях у здійсненні різного роду праці з документацією, за допомогою інформаційних технологій.

Діяльність школи буде проходити на базі салезіянського професійно-технічного центру ім. св. Івана Боско (м. Львів, вул. Дорога Кривчицька, 17-А). Вивчається можливість забезпечення студентів гуртожитком, яким будуть опікуватись отці салезіяни.

Персонал, який буде здійснювати навчання в даному закладі, буде укомплектований в основному з представників релігійних згромаджень і викладачів Львівського музичного училища.

Довідки за телефоном: (032) 224-07-72
Повідомив: о. Юрій СДБ
Прес-служба салезіян УГКЦ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua