Дякуймо Богові за все, а найперше за те, що Він нам приготував у майбутньому, – владика Тарас Сеньків
  • Втр, 26/12/2017 - 09:42

25 грудня 2016 року, в храмі святих рівноапостольних Володимира і Ольги у м. Стрию відбувся подячний молебень за щасливо прожитий рік. Подякувати Богові прийшли численні вірні парафій міста Стрия та гості з багатьох куточків Стрийської єпархії. Богослужіння очолив Єпарх Стрийський Преосвященний владика Тарас (Сеньків). Присутні на молінні дякували Богові за прожитий 2017 рік та просили в Господа щедрих благодатей для себе, своїх родин та Батьківщини на наступний, 2018 рік.

У своєму слові до присутніх владика Тарас звернув увагу на те, що традиція дякувати Богові є одним з найважливіших елементів людської гідності: “Найважливішим на закінчення кожного року є подякувати Богу за все, що Він створив і чинить в нашому житті, за те чим Він нас обдарував і зробив нас здатними обдарувати інших; за те, що проводив нас через важкі обставини нашого особистого і суспільного життя, не даючи нам втратити життєві орієнтири і не даючи нашій вірі і надії знесилитись, але завжди відкривав перед нами перспективу. А тому, сьогодні ми дякуємо Богові за все, що Він нам у новому 2018 році приготував. Бо дякувати Богові за те, що прийде – це один з найбільших проявів нашої віри до Бога, в руки якого ми вкладаємо своє майбуття”.

“З вдячністю Богові ми вкладаємо наше сьогодні і завтра. В цьому житті ми нічого не можемо привласнити, бо те що ми привласнюємо має початок і кінець. Але те, що ми в довір’ї закладаємо в Божі руки, принесе багатий плід і триватиме вічно. Тому, сьогодні з вдячністю Богові вкладаймо сьогоднішнє і завтрашнє нашого життя, життя нашого народу. Вкладаймо з глибокою довірою, бо ті, що вміють дякувати є здатні прийняти від Бога набагато більше, ніж може осягнути людський розум і принести користі і благословення для нашого суспільства, для нашого народу, держави, тому що той, хто дякує Богові, стає Його вдячною рукою і Божим благословенням для сьогоднішнього і завтрашнього часу”, – продовжив Архиєрей.

На завершення, владика Тарас закликав присутніх дякувати Господу за все, а особливо за наше майбутнє: “Своєю вдячністю Богові ми стаємо благословенням для тих, котрі може не вміють дякувати, не знають як дякувати або вирішили що успіх життя залежить тільки від їхніх зусиль і старань. Тому, усіх вас прошу: дякуймо Богові за все, а найперше за те, що Він нам приготував у майбутньому і просімо, щоб ми мали відвагу прийняти від Нього все і сповнити Його волю так, як він від нас очікує”.

По завершенні богослужіння, єпископ привітав о. Зиновія Микласевича, синкела Стрийської єпархії у справах церковних співців з ювілеєм 65-ліття, а також вручив подячні грамоти за сприяння розвитку Церкви представникам органів державної влади Перемишлянщини та Ходорівщини. А відтак перед присутніми виступили зразковий хор “Осанна” з м. Перемишляни (худ. керівник Ольга Гавінська) та народний аматорський дитячий вокальний ансамбль “Ромашка” з м. Ходорова (худ. керівник Ольга Мельник та Уляна Абрамів), які порадували усіх чудовим виконанням колядок.

Насамкінець, владика Тарас подякував усім присутнім на богослужінні, просячи молитися за мир в нашій державі та побажав щасливого Нового Року і веселих Різдвяних свят.