Дякую Богові за вірних священиків, котрі, як св. Йосип, є тихими героями
  • Птн, 28/12/2018 - 14:44

На різдвяних іконах св. Йосипа часто зображають старим і досить похилим чоловіком. Однак, незважаючи на те, якого віку він був насправді, він точно не був слабким чоловіком.

Св. Йосип був теслею, що означає, що він був фізично сильним. Що важливіше, він мав силу і відвагу залишитись з Марією навіть тоді, коли вона завагітніла, але не його дитиною, і послухати Бога та захищати ту сім’ю, в яку прийшов у світ Спаситель і в якій Він пізнавав світ.

Багато з тих священиків та єпископів – представників Ісуса Христа на землі – котрі потрапили на перші шпальти видань цього року, можуть бути впливовими і відомим, однак їм точно не притаманна істинна мужність, яку мав св. Йосип. Частина з тих, хто потрапив в новини, стали хижаками по відношенню до тих, кого мали провадити і обороняти. Дехто з них брехав про свої вчинки. Про деяких виявилось, що вони прикривали свої нечисті вчинки, чи вчинки своїх друзів, впродовж десятиліть. А коли правда про них виходила на поверхню, деякі з них говорили про певну «політику» і видавали такі вибачення, які вибаченнями важко назвати.

Однак справжні мужні чоловіки наших часів є менш помітними, ніж ті шахраї в сутанах чи мітрах, вчинки котрих наче мають на меті применшити Святу Мати Церкву до ледве тліючих руїн. Справжніх сильних чоловіків не показують в рекламі чи у фільмах, де зазвичай священиків виставляють як беззахисних дурнів.

Сильні чоловіки наших часів – святі Йосипи, якщо можна так сказати, - це священики, котрі переживають переслідування з-поза меж Церкви чи з Її середини, за те, що є вірними Христові, котрі тихо живуть своїм покликанням проголошувати істину заради спасіння душ. Вірні священики є істинними батьками, як св. Йосип, котрі часто тихо жертвують собою заради своєї сім’ї. Вони є тими, хто, як св. Йосип, не бояться йти за Божою волею у своєму житті, незважаючи на те, куди веде шлях і чого це може їм коштувати.

І власне приклад таких священиків навчає молодих хлопців того, що означає бути чоловіком – захищати, забезпечувати і провадити тих, за кого вони відповідальні – посеред культури, яка має на меті позбавити їх тієї мужності.

Цього Різдва подякуймо Богові за тих чоловіків, котрі є тими, якими вони були створені бути, особливо за вірних священиків, котрі кладуть своє життя за тих, хто їх оточує, і котрі наслідують приклад стійкості і самовідданості св. Йосипа.

В часи, коли існує стільки замішання щодо того, що означає бути чоловіком і жінкою, і коли стільки чоловіків із проводу Церкви спотворили вигляд Нареченої Христової, особливо важливими є ті чоловіки, котрі володіють справжньою мужністю, відповідаючи на заклик бути вірними пастирями.

 

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами LifeSiteNews