Дякую Синодові за зрозумілі слова щодо сім'ї та гендеру, – італійський соціолог
  • Нед, 25/10/2015 - 23:14

Синодові треба подякувати за «акт любові до родини», – вважає італійський соціолог заступник національного координатора Католицького Альянсу (Alleanza Cattolica) і голова комітету «Так» сім'ї (Sì alla famiglia), професор Массімо Інтровіньє. Він впевнений, що проблеми розлучених і повторно одружених займають лише одну сторінку в широкому обговоренні краси шлюбу, однак захопили багато уваги, затьмарюючи гімн сім'ї та чітке підтвердження, що шлюб – це союз тільки поміж чоловіком і жінкою, яке висловив Синод.

Массімо Інтровіньє вказує на три заяви Синоду щодо питань ста̀ті та гей-союзів. По-перше, Церква, як висловились Синодальні Отці, не вважає аналогічними, навіть віддалено, гомо-союзи та Божий план для шлюбу і сім'ї. «Отже, відмовлено, – каже соціолог, – не тільки гомо-«шлюбам», а також аналогічним союзам, навіть там, де аналогія є лише «віддаленою».

По-друге, як зазначив соціолог, Синод наголошує, зокрема в п.8, що те, що ідеологія гендеру «заперечує різницю і взаємну природу чоловіка і жінки», а тим «спустошує антропологічні основи сім'ї», виражається в «освітніх проектах і законодавчих принципах», є неприпустимим.

По-третє, професор Інтровіньє звертає увагу на п.58 документа, що опублікував Синод, в якому йдеться, що в школах «часто представлені моделі, що суперечать християнській концепції сім'ї». «Деякі країни навіть ввели соціальні освітні проекти, суть яких суперечить людському і християнському баченню». Щодо цього Синод пише, що «твердо встановив свободу Церкви від цієї доктрини і право відмовитись від частини педагогів». У доповіді також критикують міжнародні організації, які хочуть нав'язати гендерну теорію країнам, що розвиваються.

«В результаті, – підсумовує Массімо Інтровіньє, – в контексті візії сім'ї як порятунку нашого суспільства, немає визнання одностатевих союзів, а навіть зв’язків, що віддалено схожі на шлюб; немає «так» для гендерної теорії, яка погрожує видалити з сім'ї її антропологічні основи; і немає визнання для тих, хто намагається представити цю ідеологію в школах».