Дякую, тобі Михайле, що ти не втік від свого обов’язку захисника нашої землі – наголосив Владика Дмитро
  • Срд, 22/04/2015 - 10:18

В понеділок, 20 квітня відбувся похорон Михайла Григоришина, бійця 128 гірсько-піхотної бригади, який народився 28 квітня 1990 року і загинув 31 січня 2015 року у с. Чорнухине Луганської області.

Владика Дмитро (Григорак) разом із 15 священиками здійснили Чин похорону, а також відслужили Заупокійну Божественну Літугію, за душу загиблого героя.

«Немає більшої жертви, ніж віддати життя за своїх друзів. Проте, не меншою, а іноді, можливо, більшою жертвою, є віддати життя своїх дітей за інших. Саме тоді ці батьки уподібнюються до Бога-Отця. Ваш син, став героєм, проте, він також став не тільки вашим сином і небесним покровителем, але і сином кожного з нас, всієї України. Михайло, своєю жертвою, уподібнився до розп’ятого Христа, настільки він буде подібний до Ісуса, під час воскресіння із мертвих. З нами Бог, з нами правда і ми переможе, інакше і бути не може. Сьогодні по всі Тернопільській області є оголошений траур, сьогодні сльози на очах у кожного із нас, так і має бути. Ці сльози повинні бути на наших обличчях як жаль за втратою нашого сина, у цьому житті, проте не повинно бути розпачі. Прийде час і смерть відступить, і всі ми будемо разом, разом у Господі. Дякую, тобі Михайле, що ти не втік від свого обов’язку захисника нашої землі» – наголосив Владика Дмитро у прощальному слові із загиблим героєм.

Хочемо повідомити, що Михайло був мобілізований 12 квітня 2014 року. Служив у 51 бригаді, згодом – у 128 гірсько-піхотній. Воював у найгарячіших точках: Іловайськ, Донецьк, Мар’їнка, Чорнухине. Востаннє боєць виходив на зв’язок із рідними 30 січня 2015-го. Наприкінці січня в мережі з’явилося відео, де бойовики показують тіла загиблих бійців ЗСУ та демонструють документ із зазначеними на ньому даними Михайла. Однак офіційного підтвердження про загибель бійця не було. Указом Президента України Михайло Григоришин нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Також хочемо додати, що Михайло закінчив Чернівецький університет ім. Федьковича, отримавши юридичну освіту.

Слава Герою і вічна пам’ять!