“Дякую всім, хто добрими ділами рятує Україну”, - Блаженніший Святослав до української спільноти в Римі
  • Пон, 25/05/2015 - 13:24

24 травня в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію за мир в Україні. Окрім цього, Предстоятель УГКЦ узяв участь у презентації аудіокниги Кшиштофа Вєрніцького “Музична подорож Україною” та зустрівся з українською молоддю собору Святої Софії.

Коментуючи недільний євангельський уривок, Глава УГКЦ зазначив у своїй проповіді під час богослужіння: “В Архиєрейській молитві, яку Христос возносить до свого небесного Отця, чуємо про єдність Осіб Пресвятої Тройці. З одного боку, Христос говорить про єдність Пресвятої Тройці, а з іншого – молиться про єдність для своїх учнів”. Цитуючи святого Григорія Ніського, Блаженніший Святослав наголосив, що “саме єдність спасає”. “Ці слова мають особливе значення для тих, хто сьогодні живе в обставинах еміграції, бо ми знаємо, що зможемо спастися як народ і діти однієї Церкви лише тоді, коли будемо єдині. Сьогодні, коли ми зібралися на молитву за мир в Україні, маємо пам’ятати, що цей мир походить від нашої єдності з Богом і між собою. Молитва за мир буде вислухана лише тоді, коли ми будемо разом”, - зазначив Глава УГКЦ.

Після завершення богослужіння Блаженніший Святослав також подякував усім, хто проявляє різного роду волонтерські ініціативи на підтримку України. Цього дня на території собору Асоціація “Конгрес українців в Італії” організувала День солідарності з українським народом з частуванням української кухні та забавами для дітей. Окрім цього, упродовж тривалого часу громада собору організовує різні заходи на підтримку України, проводить доброчинні збірки, зокрема на придбання карети швидкої допомоги для потреб української армії.

Разом із Главою УГКЦ в українському соборі в Римі молилися численні вірні, ректорат і студенти Українського папського інституту Святої Покрови, посол України при Апостольській Столиці п. Тетяна Іжевська.

Після Літургії Блаженніший Святослав узяв участь в презентації аудіокниги Кшиштофа Вєрніцького “Музична подорож Україною”. Презентував видання сам автор, професор римського університету, європейський дослідник історії української музики.

На завершення свого перебування з українською громадою Рима Предстоятель УГКЦ зустрівся з українською молодіжною спільнотою собору Святої Софії.

Додамо, що Глава УГКЦ цими днями перебуває в Римі з офіційним візитом до Апостольської Столиці для участі в 9-му сесійному засіданні Звичайної ради сескретаріату Синоду Єпископів Католицької Церкви, на якому головує Святіший Отець Франциск.

Прес-служба товариства “Свята Софія”