Джихадист, який навернувся до Ісуса.
  • Чтв, 19/04/2018 - 12:58

На сторінках The New York Times Патрик Кінґслі опублікував неймовірну розповідь про навернення джихадиста в християнство. Пропонуємо вашій увазі цю розповідь. Судячи з цієї розповіді Аллах і Бог Біблії різняться між собою.

Сьогодні 25-річний Башір Моххамед запрошує бажаючих у свій дім на читання Біблії, однак, як він сам це свідчить, менш як чотири роки тому він воював у Сирії в рядах Аль-Нусри – відгалуженні Аль-Каїди. Проте в джихаді він зустрів Христа. Його дружина Хевін Рашід каже, що Моххамед змінив не тільки віру – змінився навіть його характер.

Не є рідкістю, що мусульмани навертаються на християнство у країнах, де більшість населення складають християни. Відбуваються і «навернення» заради отримання притулку на Заході. Проти випадок Моххамеда не є такий. Він живе у переважно мусульманській країні у турецькому Стамбулі й не шукає притулку на Заході.

Його життя почалось у курдській частині Сирії в Афліні, де він виріс у мусульманській сім’ї. Уже в підлітковому віці він звернувся до екстремізму. Його двоюрідний брат Ахмед спровадив на проповіді екстремістськи налаштованого мусульманського проповідника.   

Коли почалась громадянська війна у Сирії, він примкнув до світськи налаштованих курдських загонів, які боряться за автономію. Зіткнення із смертю в окопах війни спонукало його звернутись до релігії. І він знову зацікавився радикальним ісламом.

Тому, коли згодом один з його друзів запропонував йому примкнути до екстремістського угруповання Аль-Нусра, він радо погодився. Моххамед спостерігав неймовірну жорстокість своїх нових друзів, які безжально страчували своїх ворогів. Так одного разу він став свідком, коли бойовика бульдозером роздушили кількох полонених. Оскільки Моххамед вважав цих нещасних ворогами Бога, то дивився на ці страти позитивно.

Коли він у березні 2013 року повернувся до родини, щоб взяти участь у курдських новорічних святах, то отримав відкинення, оскільки ці святкування виглядали йому богохульними, оскільки вони виходять за межі мусульманської традиції. Моххамед рався повернутись в середовищі своїх бойових друзів.

Але повернувшись на фронт Моххамед почав сумніватися у мотивах Аль-Нусри. Спостерігаючи за у бінокль за діями солдатів Асада, він побачив, що вони теж страчують полонених, розчавлюючи їх бульдозером. Він почав розуміти, що між солдатами Асада і бойовиками Аль-Нусри немає ніякої різниці. «Я увійшов у Аль-Нусру, шукаючи Бога, але зрозумів, що коли мусульманин вбиває мусульманина, то це – недобре», - розповідає Моххамед. Він вирішив покинути ряди джихадистів, хоча знав, що це – небезпечно для життя.

Моххамед і його дружина Хевін Рашід переселилися до Стамбулу.

Несподівана хвороба дружини стала для Моххамеда шляхом до Христа. Коли Хевін Рашід захворіла він у розпачі звернувся до свого родича Ахмеда, який свого часу спровадив його до радикального ісламу. На своє неймовірне здивування Моххамед довідався, що його родич, радикально налаштований ісламіст, став … християнином.

Ахмед навіть попросив, щоб Моххамед  щоб той поклав телефон коло хворої дружини та щоб молитовна група, до якої тепер належить Ахмед, молилася за здоров’я його дружини. Спочатку Моххамед це відкинув. Одна стан дружини погіршувався і Моххамед відважився на такий крок.

Після кількох днів дружині Моххамеда стало краще. Моххамед вірить, що це саме молитва спільноти Ахмеда стала причиною оздоровлення його дружини. Це спонукала Моххамеда задуматись. І через якийсь час він попросив свого родича Ахмеда порекомендувати йому якогось християнського проповідника, який би міг йому пояснити основи християнства.

Моххамед спостеріг, що читання Біблії робить його спокійнішим на відміну від читання Корану. У церквах, які він почав відвідувати він відчувався значно краще, аніж у мечетях. А християнські молитви справили на нього враження значно щиріших від мусульманських.

Коли він та його дружина Хевін Рашід почали роздувати над прийняттям християнства вони відчули, що Бог їх любить.

«Є величезна різниця між богом, якому я колись служив, і Тим, Кому я тепер поклоняюсь», - свідчить Моххамед – «Ми перебували у страхові, тепер усе змінилося».

Через своє навернення у християнство Моххамед і його дружина стали метою для джихадистів, однак він стверджує, що вони тепер мають найсильніший захист від джихадистів: «Я вірю в Бога».

За матеріалами The New York Times