Джихадисти нападають на християнські села в Сирії
  • Пон, 20/05/2019 - 16:40

Після двох років видимого спокою на Алеппо знову впали бомби. Місто стало мішенню повстанців, в результаті атак яких загинуло дві особи і кілька отримали поранення. Серед жертв є жінка і її донька. Бомба впала на приміщення школи після заходу сонця.

Напади відбулись в період Рамадану, місяці посту для мусульман, в час, коли вони вийшли з будинків після вечері, інформує Vatican News. Це посилення конфлікту є реакцією на події навколо міста Гама, де регулярно сирійські війська за підтримки російської авіації пробують заволодіти районом Ільдібу, який до цього часу знаходився поза контролем Дамаску. Монах з Алеппо, посилаючись на о. Ганна Яллуфа, котрий служить в регіоні, куди втікають біженці від ісламського наступу, каже, що це може бути серйозною загрозою для християн.

«Родини джихадистів починають втікати з лінії конфлікту і прямують в бік Туреччини, в той регіон, де знаходяться три наших села. Там перебувають двоє францисканців – душпастирів невеликої спільноти, що там проживає. Там ще залишилось небагато християн, близько 200 осіб», - розповів він.

«Усі ці біженці будуть потребувати притулку. У такій ситуації вони виженуть християн з їхніх домів, щоб передати їх мусульманським родинам, радикально налаштованим. Частина з них взагалі не є сирійського походження. Доброго ставлення від них до християн очікувати не слід», - додав він.