Джихадисти розпинають своїх ворогів
  • Срд, 02/07/2014 - 14:47

Ісламські екстремісти використовують хрести, символ християнства, щоб тероризувати своїх ворогів.
 В околицях Алеппо було розп'ято щонайменше дев'ять ворогів джихадистів

Ісламісти водночас повідомили, що на теренах запровадженого ними халіфату "немає місця для демократії та західного сміття", яким вони вважають, зокрема, освіту.

Ісламісти руйнують також християнські релігійні символи, хоча проти цього протестують місцеві імами. Так сталося, зокрема, в Мосулі, де місцевий імам закликав джихадистів поважати історичну спадщину, також пов'язану з християнством. Фундаменталісти відповіли, що "на теренах халіфату не існує курії єпископів чи церкви". У Мосулі на місці хреста на халдейській церкві та сирійського православного храму вивісили чорні прапори, символ ісламського джихаду. Вони зайняли також дві курії католицьких єпископів.

Водночас халдейський патріарх Архиєпископ Луї Сако наголошує, що християни не є під особливим прицілом сунітських ісламістів. Вони страждають так само, як і всі інші жителі Сирії та Іраку, котрих вони вважають своїми ворогами. Це також стосується і мусульман - шиїтів. Однак, побоювання щодо майбутнього послідовників Христа на теренах халіфату зростають.