Джихадисти Сирії знищують церкви
  • Птн, 27/09/2013 - 01:14

Джихадисти з пов'язаної з Аль-Каїдою організацією в четвер спалили хрести і статуї в декількох церквах в північній частині Сирії.

Бойовики угрупування "Ісламської держави Іраку і Леванту" (ІДІЛ) увірвалися сьогодні в греко-католицьку церкву Благовіщення в північному місті Рака і підпалили релігійні символи та внутрішнє оздоблення церкви. Про це повідомляє Daily Star з посиланням на базовану в Лондоні Організацію з моніторингу ситуації з правами людини в Сирії.

Те ж саме ісламісти проробили в Вірменській Католицькій Церкви Мучеників в Раці. Після цього бойовики знищили хрест на вершині церковної вежі з годинником, поставивши на його місці прапор ІДІЛ.

Велика частина міста Рака, розташованого на берегах річки Євфрат, була захоплена антиурядовими бойовиками в березні цього року.

У тій частині міста, де панує ІДІЛ, на населення упав гніт найсуворішого шаріату.

Останнім часом в Сирії поширилися випадки нетерпимості до релігійних меншин з боку опозиційних уряду груп. Місце мають не тільки напади на християнські храми, єврейські святині, але також на шиїтські мусульманські мечеті.

Джерело: www.mignews.com