Джихадисти знищують сліди християнства
  • Нед, 14/09/2014 - 23:18

Ісламізація Іраку на територіях, які зайняли джихадисти, перейшла до наступної фази. Після вигнання християн, вони наказали змінити назви шкіл, які походять з християнства, на назви, пов’язані з «баталіями Ісламської держави».

Джихадисти також наказали відмінити у всіх школах Мосулу і на контрольованій ними Ніневійській рівнині уроки сирійської мови. Усе це має на меті стерти з системи освіти будь-яке посилання на релігійний чи культурний плюралізм, який впродовж віків був характерний для цього краю. На думку керівників Ісламської держави, школи тепер мають стати центрами джихадистської пропаганди.

В лютому цього року іракське міністерство освіти запровадило нову програму навчання сирійської мови і християнської релігії у 152-ох школах провінції Багдаду, Ніневії і Кіркуку. Метою цього пілотного проекту мало бути збереження і передання новим поколінням рідної мови місцевих християнських спільнот, кількість яких значно зменшилась за останні роки в результаті різкої еміграції. 152 школи було вибрано на територіях, де проживало найбільше охрещених. За даними міністерства, їх відвідувало близько 20 тисяч учнів.