Джон Кеннеді у студентські роки мав зустріч з Пієм ХІІ
  • Чтв, 30/05/2013 - 18:25

 Джон Кеннеді, коли був 20-річним студентом, під час подорожі до Риму зустрічався з тодішнім кардиналом Держсекретарем Еуженіо Пачелі, майбутнім Папою Пієм XII. Це стало відомо із записів самого майбутнього Президента США, які він вів під час свого європейського вояжу. 7 серпня 1937 молодий американець написав у своєму щоденнику про кардинала Пачелі, якого зустрів у Кастель Гандольфо: "Він дійсно велика людина, навіть якщо його англійська мова бажає кращого".

 

Кеннеді з 1961 р. по 1963 р. був першим і єдиним до сьогоднішнього дня католицьким Президентом Сполучених Штатів. Батьки Пачелі і Кеннеді були друзями, про що можна зробити висновок з опублікованих записів. Перебуваючи в Римі, Кеннеді написав: "Був у літній резиденції Первосвящеників. Тут була особиста аудієнція у кардиналом Пачелі, який запитав про маму і тата ".

 

Кеннеді здійснював поїздку по Європі, яка в кінцевому підсумку привела його до нацистської Німеччини, на яку він дивився з деяким захопленням, про що можна дізнатися з його книги "Серед німців - Щоденники з подорожей і листи 1937-1945". Треба відзначити, що кардинал Пачелі був з 1917 р. по 1929 р. Апостольським Нунцієм в Німецькій імперії.

 

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va