Екобюро УГКЦ закликає до екологічного навернення у Великому пості
  • Пон, 18/03/2013 - 18:04

Бюро УГКЦ з питань екології закликає долучитися до ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку воно вже традиційно проводить в часі Великого посту.

У спеціальному зверненні з цього приводу йдеться про те, що «відчуження людини від Бога і бажання поставити на Його місце себе чи якесь інше створене добро призводить до важкого захворювання особи – гріховного рабства, яке становить загрозу не тільки для її життя, але, рівно ж, і для людської спільноти та всього створіння».

Автори звернення наголошують на тому, що екологічний вимір гріха стає сьогодні все більш очевидним і спричинює глобальну екологічну кризу з катастрофічними наслідками для всього людства. Особливо ж критичною є екологічна ситуація в Україні. З огляду на це, Бюро УГКЦ з питань екології намагається проведенням даної ініціативи внести автентичну лепту для формування екології людини та екології довкілля. Мета ініціативи – допомогти усвідомити, що бути християнином, і взагалі, людиною, означає відповідально та бережливо ставитись до всього створеного Богом світу.

В контексті Року віри і дияконії, ініціатива переслідує завдання сприяти цілісному розумінню християнської віри та її свідчення у ділах милосердної любові, на яку з нетерпінням очікує все Боже створіння (див. Рим 8, 19). Організатори запрошують долучатися до даної ініціативи всіх, хто прагне, здійснити таке цілісне навернення, оживити свою віру, життя, соціальне і природне довкілля.

В особливий спосіб автори звернення просять про підтримку ініціативи духовенство та катехитів, як, рівно ж, і допомогу в осягненні її завдань і мети, завдяки повчанню про цілісність християнської віри та відповідальності за створіння у проповідях, катехитичних заняттях та підготовці до святої тайни Покаяння.

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології