Екологічний маніфест Всесвітнього Дня Молоді 2013 – «послання надії в сучасному світі»
  • Втр, 25/06/2013 - 22:07

22 червня 2013 року в прес-центрі монастиря в Асизі, відбулась прес-конференція присвячена оприлюдненню маніфесту про природне навколишнє середовище Всесвітнього Дня Молоді в Ріо де Жанейро, у якій взяли участь ряд провідних спеціалістів та експертів з різних галузей, дотичних до питань природного довкілля.

Після короткого історичного опису проблем природного довкілля, які беруть свій початок ще у 18-му столітті і пов’язані з індустріальною революцією, були представленні деякі дані, котрі унаочнюють реальність екологічних проблем, зокрема таких як викиди парникових газів і пов’язаного з цим глобального потепління.

В маніфесті особливий акцент було поставлено на етичній проблематиці. В документі можна чітко побачити існуючий взаємозв’язок між браком моральності і автентичних цінностей та наявними екологічними та економічними проблемами. Автори маніфесту переконані, що людство наражається на реальну загрозу, коли прагне необмеженого розвитку та на науково-технічного прогресу без врахування інтересів всіх учасників суспільного процесу і всього Божого створіння – природи.

Заключну частину маніфесту можна назвати «посланням надії» молоді до сучасного світу, адже в цій частині висловлені прохання щодо вирішення існуючих проблем природного довкілля та зобов’язання молодих людей бути в авангарді розбудови такого світу, яким він від віків був задуманий самим Творцем.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit