Екологічно-церковний календар на 2014 р.
  • Чтв, 26/12/2013 - 12:30

Нещодавно світ побачив новий Екологічно-церковний календар на 2014 рік, присвячений блаженному Папі Івану Павлу ІІ, який видало Бюро УГКЦ з питань екології.

Особливість цього календаря полягає в тому, що він одночасно є повноцінним Церковним календарем і містить інформацію про ключові екологічні свята в Україні та цілому світі. Календар присвячений блаженному Папі Івану Павлу ІІ, проголошення святим якого відбудеться 27 квітня 2014 р., який, як глава Вселенської Церкви, приділяв особливу увагу питанню християнської відповідальності за природу.

Екологічно-церковний календар 2014 – це настінний перекидний календар. Формат – А4, 14 сторінок, повноколірний. Кожна сторінка календаря у верхній частині містить оригінальні фотографії Папи Івана Павла ІІ на лоні природи, відповідно до пори та місяця року, і ключові цитати із соціально-екологічного вчення Понтифіка. У нижній частині кожної сторінки міститься повноцінний церковний календар відповідного місяця. Також тут можна знайти інформацію про основні церковні та громадські екологічні ініціативи в Україні та цілому світі.

На остатніх сторінках календаря поданий короткий Компендіум вчення блаженного Папи Івана Павла ІІ про християнську відповідальність за природу, зокрема його вчення: про покликання християн оберігати створений Богом світ, екологічний гріх, як один з найважчих гріхів, що кричать до неба, а також про термінову необхідність екологічного навернення, яке має виразитись у якісно новій і цілісно відповідальній християнській поведінці стосовно всього створеного Богом світу. Календар також містить ключові екологічні поради для збереження безцінних Божих дарів – природних ресурсів: води, газу, тепла, струму тощо, виконання яких дозволяє на практиці засвідчувати нашу християнську віру і робити такий необхідний особистий внесок для порятунку Божого створіння – природи.

Завершує календар молитва за створіння з проханням до Папи Івана Павла ІІ, який незабаром буде проголошений святим, про його молитовну підтримку перед Престолом Всевишнього в наміренні того, щоб Церква і кожен з нас зокрема могли гідно нести та проголошувати в сучасному споживацькому світі Добру новину для всього Божого створіння.

Календарі можна придбати у крамницях релігійної літератури або замовити за адресом: ekoburougcc@ukr.net

У повідомленні обов’язково вкажіть ПІБ, поштову адресу з індексом, телефон та кількість календарів.

З питань замовлення можна також звертатися за телефонами: +(0342) 74 14 50; (097) 9831680.

Будемо дуже вдячні кожному за поширення інформації про наш календар, зокрема на сайтах та форумах.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології