Економічний стан, захист неповнолітніх, засоби комунікації - теми XXVII зустрічі Ради Кардиналів
  • Срд, 12/12/2018 - 18:46

Речник Апостольської Столиці представив перебіг і напрацювання чергової зустрічі Ради Кардиналів

Від 10 до 12 грудня 2018 р. у Ватикані відбувалася чергова спільна зустріч кардиналів-радників, які допомагають Папі Францискові в управлінні Церквою та проведенні реформ. В останній день праці Директор Ватиканського прес-центру Ґреґ Берк провів брифінг для акредитованих журналістів, щоби представити напрацювання XXVII Зустрічі.

 

У зустрічі взяли участь кардинали Оскар Родріґес, Райнгард Маркс, Шон Патрік О’Меллі, Джузеппе Бертелло та Освальд Ґрасіяс. Відсутнім, натомість, був кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, який представляв Святий Престол на міжурядовій конференції в Марракеші щодо Глобальної Угоди про міграцію. Святіший Отець брав участь в усіх засіданнях, крім того, яке збіглося із загальною аудієнцією в середу.

 

Економічний стан, захист неповнолітніх, засоби комунікації

Кардинали радники розглянули різні питання, між якими обмеженість економічних ресурсів Святого Престолу, приготування до зустрічі Голів Єпископатів, присвяченої захистові неповнолітніх, діяльність Дикастерії в справах комунікації. Папі Францискові вручено оновлений проект Апостольської Конституції про Римську Курію, попередня назва якої «Проповідуйте Євангеліє».

Зокрема, кардинал Маркс, який координує Раду з економічних питань, представив справу зменшення операційних видатків Святого Престолу, найбільшу частину яких представляє оплата персоналу. Наголошено, що не існує жодних проектів чи намірів щодо скорочення та звільнення, але йдеться про чітке визначення посадових обов’язків для ефективнішої праці кожної Дикастерії, вдаючись також до переміщення людей між відомствами. Йшлося також про необхідність багаторічного бюджетного планування, щоб ясніше бачити ситуацію в контексті довготривалого планування.

Префект Дикастерії в справах комунікації представив перебіг реформи комунікаційної системи Святого Престолу, що об’єднала всі відповідні інституції. Паоло Руффіні підкреслив цінність різних засобів, таких як радіо, ТБ, веб та соцмережі, в актуальному мультимедійному контексті, представив критерії для забезпечення унітарної стратегії комунікації Святого Престолу, підкреслюючи унікальну цінність багатомовної пропозиції ватиканських медіа.

Також на зустрічі було впроваджено зміни до складу Ради Кардиналів.

Наступна зустріч Ради Кардиналів відбудеться 18-20 лютого 2019 року.