«Економіка повинна взяти курс на екологію і загальне благо людей», – кардинал Тарксон
  • Чтв, 30/05/2013 - 18:25

Глобальна економіка має відповідати принципам справедливості, загального блага та збереження створіння, – про це заявив кардинал Петер Тарксон, голова Папської ради «Справедливість і мир», під час інтерв’ю на тему «Екологія, справедливість і фінансова криза», австрійському виданню «Furche».

 

Церковний ієрарх звернув увагу на вузький зв'язок, який існує між станом природного довкілля та економікою. Про це він фахово констатував на конференції «Справедливість в сучасному світі», яка проходила на початку цього року у Відні. На думку кардинала Турксона, екологічна свідомість спонукає до відповідального господарювання у єдиному домі, дарованому Творцем для всіх людей і поколінь.

 

Голова Папської ради «Справедливість і мир» наголосив на тому, що питання відповідальності за створений Богом світ є  «важливою частиною соціальної доктрини Католицької Церкви». Хоч Церква і не має політичної влади, однак вона володіє моральним авторитетом і усвідомлює свою роль у формуванні нової екологічної свідомості та відповідальності.

 

Кардинал Тарксон наголосив також на тому, що спільна для усіх Церков роль – бути адвокатами бідних та немічних і захищати їх від економіки, яка руйнує матеріальні передумови їхнього життя і загрожує всьому створеному Богом світу.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Комісію «Справеливість і мир» Австрії